Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Kund i Fokus

Åsa och Johan på Optiker Jernberg

Visste du att Optiker Jernberg har en glasögoninsamling?

Åsa och Johan på Optiker Jernberg samlar in gamla gamla glasögon, som efter genomgång och rengöring, lämnas vidare till välgörenhetsorganisationen Vision For All. Vi sprang över till våra fantastiska kunder på Affärsvägen 16 för att höra mer om deras fina initiativ.

Katarina Blomqvist på Bellas hörna i Hunnebostrand

Ny butik: Kreativ knåparglädje på Torggatan 20 i Hunnebostrand!

I nio år har Katarina Blomqvist och Thor Sanneröd drivit Bellas Hörna i centrala Dingle. För ungefär ett år sedan fick paret veta att Gripsholms lokaler i Hunnebostrand skulle bli lediga och bestämde sig för att ta steget att flytta sin verksamhet till Torggatan 20 i Hunnebo. Vi har hälsat på i den nya butiken för att göra en liten intervju med Katarina om flytten.

Sandra och Richard Hagström på Däckshopen i Strömstad

Lokal och proffsig service på Däckshopen i Strömstad AB!

I snart 11 år har Sandra och Richard Hagström drivit Däckshopen i Strömstad AB - en lokal däckverkstad som erbjuder allt inom däck och fälg. Nyligen valde de att bli företagskunder i Sparbanken Tanum och vi har så klart gjort en liten intervju med våra nya nöjda kunder på Hasselgatan 3 i Strömstad.

Elisabeth och Oskar Josefsson på 24sju Rabbalshede

Rabbalshedes nya mataffär!

Efter, i runda slängar, 20 år har Rabbalshede återigen en mataffär på orten. I maj slog familjen Josefsson upp dörrarna till 24SJU Rabbalshede - en obemannad dygnet-runt-öppen butik med ett imponerande sortiment. Vi har träffat Elisabeth och Oskar för att låta dem berätta mer om affären som de driver tillsammans med resten av familjen.

Linda Bording och Filip Karlsson på 24Food Skee

Nyöppnad dygnet-runt-butik i Skee!

För några veckor sedan slog 23-årige Filip Karlsson upp dörrarna till sin nya butik, 24Food Skee . Belägen vägg i vägg med Bohus Fitness på Skee Industripark, erbjuder den ett välfyllt sortiment av allt från färskvaror och godis till skafferiartiklar och hygienprodukter. Dessutom har den öppet dygnet runt, året om!

Kristel Detlefsen och Nathalie Eklund på Sommartorns Gård

Sommartorns gård - En dröm för djurälskaren!

Nyligen fick Sparbanken Tanum en inbjudan att göra ett litet studiebesök hos vår kund Sommartorns gård. Det tackade vi givetvis inte nej till! Självklart passade vi på att intervjua Kristel Detlefsen och Natalie Eklund om Sommartorn och dess verksamhet.

Niklas Winther och Victor Christensson

Byggtech AB utökar med fastigheter i Bullaren!

För snart 5 år sedan startade Niklas Winther och Victor Christensson byggfirman Byggtech i Väst AB. Tidigare i år blev företaget ägare till två fastigheter, med totalt 6 lägenheter, i vackra Bullaren! En gråmulen vinterdag träffade vi Victor och Niklas för att höra mer.

Kenneth Kauppi, ciderlabbet

Dubbla SM-medaljer för Ciderlabbet från Bottna!

Nyligen hölls prisutdelningen i Svenska mästerskapen i hantverkscider på Spritmuseum i Stockholm. Stor vinnare under kvällen blev Ciderlabbet från Bottna som kammade hem både silver och guld i tävlingsklassen ”Snustorr äppelcider, professionella producenter”.

Johan Söderström och Torbjörn Wernersson på Anacka

20 år av företagsutveckling med Anacka!

Med 15 anställda och kontor i Uddevalla och Göteborg hjälper Anacka företag att utvecklas. Men hur? Jo, det har vi frågat Johan Söderström (VD) och Torbjörn Wernersson (delägare) i en kundintervju.

Marcus och Christine på Gregeröds Gård

Julmarknad på Gregeröd

Lördagen den 2 december blir det julmarknad på Gregeröds Gård. Vi åkte självklart till Marcus och Christine för att prata om julmarknad och deras företag Gregeröds Gårdsbutiker.

Anders Nilsson, Ranrike Production

Ranrike Production: Från Tanumshede till USA!

Tidigare i år gjorde Anders Nilsson slag i saken när startade företaget Ranrike Production kring sin hobby att skapa konstverk och skulpturer med fornnordiskt tema. Vi har träffat Anders och gjort en intervju med honom.

Stefan Johansson på Tanums Hemelektronik

Spara pengar och minska ditt klimatavtryck med Tanums Hemelektronik!

Vi har träffat Stefan Johansson som driver Tanums Hemelektronik. Här reparerar och säljer han allt från tv- och radioapparater till mikrovågsugnar och datorer.

Carolina Lundin på Fransflickan i Strömstad

Fransflickan - Ny skönhetssalong i Strömstad!

Efter 9 år i branschen har strömstadtjejen Carolina Lundin tagit steget att öppna sin egna skönhetssalong. Vi tog en tur till Strömstad för att spana in den nya salongen och göra en intervju med Carolina.

Hozan Mohammed på Kapten Viking

Bakom kulisserna på Kapten Viking!

Vi tog en kort promenad över gatan till en relativt ny kund här på banken – Kapten Viking Restaurang, för att prata om renovering, restaurangyrket och om den goda menyn!

Peter Cedergren på Hotell Carlia

En 200-årig historia från höskulle till nyrenoverat cityhotell

När Quality Hotel Carlia skulle renovera 75 av sina totalt 110 rum valde de att kolla läget med lite olika banker. Sedan två månader tillbaka är alla rum helt färdiga och på Sparbanken Tanum är vi jätteglada över att ha fått vara med på denna resan. Vi tog ett snack med en av hotellets ägare, Peter Cedergren, om hotellets framtid och histora.

Ulf och Mats Sjöberg vid solcellsanläggningen utanför Fjällbacka

Ny solcellspark i Fjällbacka!

I Lilla Anrås i Fjällbacka har bröderna Ulf och Mats Sjöberg byggt upp en 2 hektar stor solcellspark som ska kunna ge el till omkring 50-60 året runt-hushåll. Vi har intervjuat Ulf som är initiativtagare om projektet och vilka framtidsplaner som finns för det.

Jonathan på EDT Service AB sitter i en soffa

Från telefonväxlar till smarta hem

Vi har intervjuat Jonathan från det Bokenäs-baserade familjeföretaget EDT Service AB om smarta hem, elbranschen och hur det är att driva elföretag.