Hoppa till textinnehållet

Börja månadsspara till ditt barn

Så mycket pengar kan det bli

Belopp per månad
kr
Tid
år
Startbelopp
kr
Avkastning per år
Den genomsnittliga årsavkastningen för Stockholmsbörsen var 8,46% mellan åren 1999 och 2018.
%
- kr
Börja månadsspara

Spara till barnets kontantinsats

Det är många som funderar över hur mycket man behöver spara för att få ihop till en framtida kontantinsats till sitt barn. Det beror helt på vart du bor såklart och hur framtidens bostadspriser kommer se ut kan vi bara sia om. För att få ett hum om det kan du i nedan tabell se hur mycket pengar det kan bli när du sparar en viss summa i månaden i fonder i 18 år med en avkastning på 8% (en genomsnittlig avkastning på Stockholmsbörsen). Kanske kan det bli en del av kontantinsatsen i alla fall? Här kan du läsa mer om ränta på ränta-effekten och vad det kan göra för ditt sparande på sikt. 

 Belopp per månad   Efter 18 år: 
100 kr

  46 846 kr

500 kr

  234 324 kr

1000 kr

  468 648 kr

1200 kr

  562 378 kr

Spara smart till barn – 3 tips

  1. Barnspara varje månad

    När du månadssparar blir sparandet verkligen av. Det behöver inte vara några stora summor. Även ett par hundralappar varje månad kan göra stor skillnad över tid.

  2. Spara till barn i fonder

    Med tanke på den långa sparhorisonten – barn ska bli vuxen – kan det vara bra att spara i fonder och ge pengarna möjlighet att växa. Jämför med ett sparkonto där pengarna i princip inte växer alls.

  3. Kom igång själv eller få rådgivning

    Har du koll på fonder och vill komma igång själv? Spara i fonder. Vill du få automatisk rådgivning om en fond att barnspara i? Få rådgivning om sparande (och välj att spara till ”Barn eller barnbarn”).

Frågor och svar om barnsparande