Vad letar du efter?
Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank, BankID
Händelser i livet

Fonder i fondlistan - starta fondsparande

Att fondspara är enkelt. I fondlistan hittar du alla fonder du kan köpa via oss - både från Swedbank Robur och andra fondbolag. Starta ett fondsparande redan idag.

Working meeting in front of a computer

Riskinformation: Investeringar innebär en risk. Fonder med riskklass 5-7 kan öka och minska kraftigt i värde. Faktablad, informationsbroschyr och information om dina rättigheter finns på swedbankrobur.se

Varför spara i fonder?

  • Förvaltaren gör jobbet

    När du sparar i en fond så tar en fondförvaltare hand om den. En fond placerar ofta i 20-30 olika aktier som fondförvaltaren har valt med omsorg. Du får även chansen att placera på marknader som annars är svåra att komma åt.

  • Ger pengar chans att växa

    Fonders värdeökning kallas avkastning. Och du får inte bara avkastning på fonden, utan även avkastning på avkastningen (ränta-på-ränta-effekten)! Detta gör att även små summor kan växa sig stora över tid.

  • Automatisk riskspridning

    När aktierna i fonden ökar eller minskar i värde, så sker samma sak även för värdet av fonden. Men i och med att en fond placerar i många olika aktier så sprids riskerna.

Kom igång!

Lär dig om fonder i Fondskolan

Vad är fonder? Vilka fondtyper finns? Och hur handlar du med fonder? Lär dig mer i Fondskolan.

Hitta fonder i fondlistan

I fondlistan hittar du alla fonder du kan köpa via oss, både från Swedbank Robur och andra fondbolag.

Flytta dina fonder till oss

Det är enkelt att flytta fonder från ett annat institut till oss. Det enda som krävs är att de fonder du flyttar finns i vår fondlista.

Få hjälp i rådgivning

Vill du få koll på hur din ekonomi mår? Få konkreta råd hur du kan komma i gång och spara? Då kanske en kostnadsfri rådgivning är något för dig.

Hållbara fonder

En hållbar fond kan investera i bolag som bidrar till en hållbar omställning, tar hänsyn till miljö och social hållbarhet, eller undviker investera i till exempel fossila bränslen.

Miljömedvedenhet

Vanliga frågor om fonder och fondlistan

Fondförändringar, fondhändelser och Swedbank Robur

Fondförändringar

Håll koll på fondutdelningar, stängda marknader, handelskalender och fonder som görs om.

Swedbank Robur

Läs mer om vårt fondbolag Swedbank Robur, hur de förvaltar fonderna och arbetar med hållbarhet.

Informationen på denna sida är framställd av Swedbank och sparbankerna för allmän distribution. Sidan är framställd i informationssyfte och innehåller allmän information om produkterbjudanden från Swedbank och sparbankerna och ska betraktas som marknadsföring. Innehållet på sidan utgör därför inte individuell rådgivning enligt lagen om värdepappersmarknaden eller lagen om finansiell rådgivning till konsumenter. Mottagaren av informationen på sidan bör vara uppmärksam på uttalanden om framtidsbedömningar är förenade med osäkerhet och rekommenderas att komplettera sitt beslutsunderlag med det material som bedöms som nödvändigt. Swedbank och sparbankerna påminner om att investeringar på kapitalmarknaden är förenade med ekonomiska risker och du ansvarar själv för dessa risker.