Hoppa till textinnehållet

Leva

Inspirerande nyheter som ger dig bättre koll ekonomin och förenklar din vardag. Så att livet blir enklare och framtiden roligare. Läs mer om olika frågor och skapa dig en bättre framtid!

Bli din egen, vid sidan om!

Har du en hobby du skulle kunna tjäna lite extra på – eller sitter du på en affärsidé du vill testa innan du satsar stort? Då kanske en hobbyverksamhet vid sidan av kan vara något?

Family picking salad in the garden.

Därför är det bra att skriva avtal med sin partner

I år är det många som får flytta fram sina bröllop, men oavsett om ni är sambo eller gifta är det klokt att skriva ett samboavtal/äktenskapsförord – om ni inte redan har ett sådant.

A couple looking out over the city.

Behöver en närstående hjälp med bankärenden?

Om en närstående blir sjuk och behöver hjälp att utföra olika bankärenden kan det vara bra att veta vad som gäller. Här har vi samlat information om vilka sorters fullmakter som finns och vad du ska tänka på.

Woman in garden

Från plugg till jobb tänk det här

Har du ännu inte flyttat hemifrån kan pengarna räcka riktigt långt, men har du däremot flyttat hemifrån behövs lite mer planering för att få pengarna att räcka till allt de måste.

Two friends looking at the treats at the coffee house counter.

Konsten att klara sig en liten budget

Att det ofta är för mycket månad kvar i slutet av pengarna är det många som känner igen sig i. Samtidigt pratas det om att spara. Hur ska man få det att gå ihop?

A group of adult friends having picknick in the fall.

5 tips till dig som söker extrajobb

Dags att söka extrajobb? Vad gäller egentligen när man har fått ett jobb? Vi listar 5 saker att tänka på.

Gardener harvesting potatoes.

gör du när en anhörig gått bort

Det är inte lätt att veta vad som gäller när en anhörig avlider. Här har vi satt ihop en checklista för vad som händer med kontona och vad den som tar hand om dödsboet.

Green tea in white teacup.

e-faktura, autogiro och utbetalning till eget konto

Här får du det viktigaste du behöver veta om e-faktura, autogiro och utbetalning till eget konto för att komma igång med tjänsterna.

A man showing his friend something on his mobile.

fungerar bankkort för barn

Att ge barnet ett bankkort är ett smidigt sätt att hantera deras pengar. Men vad är det som gäller och vad ska man tänka på?

Eating ice cream cones in the garden