Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Utveckla ditt företag

Att växa och utveckla sitt företag är en ständig strävan för företagsledare och entreprenörer. Men hur går man tillväga för att ta sitt företag till nästa nivå? I denna guide kommer vi att utforska olika strategier och tips för att lyckas med företagsutveckling.

Vad är företagsutveckling?

Företagsutveckling handlar om att strategiskt planera och genomföra åtgärder för att förbättra och expandera ett företags verksamhet. Det kan innebära allt från att öka försäljningen och marknadsandelen till att diversifiera produktutbudet och förbättra kundrelationerna.

Mårten Oxenholt, företagsrådgivare på Sparbanken Tanum, betonar vikten av att ha en klar vision och strategi för företagets utveckling: "Genom att sätta upp tydliga mål och arbeta målinriktat kan företagare skapa en stark grund för tillväxt och framgång."

Tips för att växa ditt företag:

 1. Fokusera på kundupplevelsen: Lyssna på dina kunders behov och sträva efter att leverera en överlägsen kundupplevelse. Nöjda kunder kommer att återvända och rekommendera ditt företag till andra.
 2. Satsa på marknadsföring: Använd effektiva marknadsföringsstrategier för att öka kännedomen om ditt företag och locka nya kunder. Det kan innefatta digital marknadsföring, sociala medier, och traditionell reklam.
 3. Utveckla din produkt eller tjänst: Fortsätt att förbättra och förnya din produkt eller tjänst för att hålla dig konkurrenskraftig på marknaden. Lyssna på feedback från kunder och anpassa dig efter marknadens behov.
 4. Investera i personalen: Dina anställda är en av dina viktigaste tillgångar. Se till att du har en kompetent och engagerad arbetsstyrka genom att erbjuda utbildning, utvecklingsmöjligheter och en positiv arbetsmiljö.
 5. Expandera till nya marknader: Utforska möjligheter att växa genom att expandera till nya geografiska områden eller målgrupper. Det kan öppna upp för nya intäktsströmmar och möjligheter till tillväxt.

Vanliga frågor om företagsutveckling:

 • Hur lång tid tar det att utveckla ett företag?
  Utvecklingstiden för ett företag varierar beroende på många faktorer, inklusive företagets storlek, bransch, och de specifika målen för utvecklingen. En noggrann planering och genomförande av strategier kan dock påskynda processen.
 • Vilka är de vanligaste hindren för företagsutveckling?
  Vanliga hinder för företagsutveckling inkluderar bristande resurser, motstånd mot förändringar, och konkurrens från andra företag. Det är viktigt att identifiera och hantera dessa hinder för att kunna växa och utvecklas framgångsrikt.
 • Kan små företag också dra nytta av företagsutveckling?
  Absolut! Företagsutveckling är lika viktigt för små företag som för stora företag. Genom att fokusera på effektiva strategier och anpassa dem efter företagets storlek och resurser kan små företag också uppnå betydande tillväxt och framgång.

Att investera i företagsutveckling är en investering i företagets framtid. Genom att använda dessa tips och strategier kan företagare ta sitt företag till nya höjder och skapa långsiktig hållbar tillväxt.

Mårten Oxenholt, företagsrådgivare på Sparbanken Tanum
Mårten Oxenholt, företagsrådgivare på Sparbanken Tanum
Människor strandstädar på Veddö Naturreservat

Hållbart företagande

Vad är fördelarna med att driva ett hållbart företag och hur gör man sin verksamhet mer hållbar? Läs mer i vår artikel om hållbart företagande.

Grebbestad badplats

Driva eget företag

Att driva eget företag kan ibland vara krävande. Vi har samlat våra bästa tips på vad du ska tänka på om du vill driva eget.

Företagsavdelningen på Sparbanken Tanum

Bli företagskund

Vill du bli kund med ditt företag i Sparbanken Tanum? Fyll i vårt formulär så ringer vi upp dig.