Hoppa till textinnehållet

Juridiska tjänster för företag

Spegelblank sjö i höstskrud.

Bli tryggare i ditt företagande genom att ha juridiskt korrekta avtal. Nu är det enkelt att ta tag i detta. Antingen skriver du skräddarsydda avtal online och får tillgång till en jurist via telefon. Eller så väljer du att sitta ner med en jurist i lugn och ro på ett kontor.

Erbjudande: Skriv valfritt juridiskt avtal gratis

Du som är företagskund i Sparbanken Tanum erbjuds nu att skriva valfritt juridiskt avtal kostnadsfritt via vår samarbetspartner Lexly. Registrera dig på Lexly via länken nedan, gör en kostnadsfri risk- och behovsanalys och skriv sedan enkelt det avtal du behöver online. Erbjudandet gäller fram till 28 februari 2021. 

Hur vill ni ha hjälp?

Online eller via telefon/video

Skriv dina avtal hos Lexly - online dygnet runt eller tillsammans med en jurist via telefon eller video.

 

  • Kostnadsfri affärsjuridisk behovsanalys 
  • 20 procent rabatt för Sparbanken Tanums kunder 
  • Fasta priser enligt prislista
     
Exempel på tjänster

Aktieägaravtal (kompanjonsavtal)
Konsultavtal
Rådgivning och avtal kring GDPR
Anställningsavtal och VD-avtal
Sekretessavtal
Avtalsförvaring av olika typer av dokument
Översättning av dokument till olika språk

kontor

Vill du hellre träffa en jurist i verkligheten? Som kund i Sparbanken Tanum har du tillgång till juridiska tjänster via vårt samarbete med Advokatfirman Kjällgren. På torsdagar kan du träffa juristerna på vårt kontor i Tanumshede.

 

Vill du boka en tid? Fyll i formuläret, eller ring oss på 0525-649 00, så hittar vi en tid som passar dig.

Rätt avtal för rätt situation - här kan ni behöva juridisk hjälp

Kompanjonsavtal - när du ska starta och driva företag med andra

Om du har företag ihop med andra kan du skriva ett kompanjonsavtal som reglerar vad som händer med ditt företag om det händer delägarna något, till exempel vid skilsmässa eller dödsfall.

Aktieägaravtal - när du ska starta aktiebolag med andra

Redan när du startar ditt aktiebolag är det bra att komma överens om viktiga frågor som förr eller senare uppstår. I ett aktieägaravtal kan ni bland annat bestämma hur vinst ska fördelas, hur styrelse ska tillsättas och vad som ska gälla när någon vill sälja sin del av bolaget.

Anställningsavtal - trygghet och chans att skydda företagshemligheter

Det finns flera olika anställningsformer och det är viktigt att hålla sig inom gällande regler och lagar. Vid anställning av nyckelpersoner i mindre företag är det av stor vikt att anställningsavtal blir korrekt utformade och att eventuella sekretessavtal upprättas.

VD-avtal - klargör företagets vd:s roll

Vd-rollen omfattas normalt inte av vare sig LAS eller kollektivavtal och det är därför upp till parterna att avtala om villkoren. Även Vd:s skyldigheter gentemot bolagets styrelse och andra eventuella åtaganden bör klargöras i ett skriftligt vd-avtal.

Konsultavtal - ta in eller vara konsult

För företag som använder konsulter är det viktigt för både er och konsulten att skriva konsultavtal som reglerar upppdragets omfattning, ersättning och deadlines.

Samarbetsavtal - få smidiga samarbeten

Ett samarbetsavtal bestämmer förhållandet mellan två eller flera separata partners. Du har nytta av ett samarbetsavtal när du köper eller säljer tjänster och vill reglera ett samarbete på kort eller lång sikt.

Juridiska frågor för familjen