Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Nyhetsbrev företag: Skog och lantbruk – mars 2024

Deklarationstips

Dags för deklaration? Här får du som företagare tips och råd hur du ska gå tillväga och viktiga hålldatum. Lycka till!

Sol som lyser genom ett träd
Skogssbild till Skog och lantbruk

Öppna skogskonto i samband med deklarationen

Om du driver en skogsfastighet och vill öppna ett skogskonto är det viktigt att du gör detta i samband med deklarationen. Har du uppskov kan du öppna ett skogskonto efter 15 juni. 

Skippa dina kvitton – de nya reglerna kring bokföringen

Som företagare är du ansvarig för att bokföringen upprättas enligt gällande regler, men också att den sparas på rätt sätt. Här får du veta vad som gäller nu och hur det kan se ut efter halvårsskiftet.

Åkermark under en blå himmel i Bärfendal
Two women loading the truck - small business

Klimatpremie för lätta ellastbilar

Energimyndigheten har fått i uppdrag av regeringen att betala ut klimatpremie för lätta eldrivna lastbilar. Detta är ett nytt stöd från 13 februari 2024. Sedan tidigare finns det även motsvarande klimatpremie för vissa tunga lastbilar och miljöarbetsmaskiner.

Sara Moberg, skog- och lantbruksspecialist på Sparbanken Tanum

Investera i skog

Att investera i skog och skogsfastigheter kan vara en lönsam affär och samtidigt bidra till hållbar resurshantering och miljöskydd. Här går vi igenom några viktiga aspekter att tänka på när du överväger att investera i skog.

Tips

Följ prisutveckling på skogs- och lantbruksprodukter

Här hittar du varje månad en rapport över utvecklingen inom skogs- och lantbrukssektorn och en analys på makronivå.

Nya investeringsstrategin ute nu

I vår investeringsstrategi sammanfattar vi bankens syn på makro- och marknadsläget och kommer med placeringsrekommendationer.

Skydda dig mot bedrägerier

För dig som företagare kan bedrägerier vara särskilt drabbande eftersom en bedragare som har dina personuppgifter, eller din e-legitimation, kan få tillgång både till din privata och företagets ekonomi.

Inspiration

Susanne Johansson och Jakob Lundin på Rödsgubben AB

Rekordtidig självplock av jordgubbar i Svarteborg!

Vi har träffat våra kunder, Jakob Lundin och Susanne Johansson, på Lyckans gård där Rödsgubben AB har sitt säte för att prata om årets jordgubbssäsong.

En hälsning från Tanums ridklubb

I senaste inlägget av Bohusbloggen reflekterar Tanums ridklubb över det gångna året i ren årskrönikeanda! Vi får dessutom en inblick i föreningens historia.

Tips och råd för ditt företags ekonomi

Våra företagsrådgivare har samlat sina bästa tips och råd kring ditt företags ekonomi. Läs om vad du ska tänka på innan du investerar i fastigheter, hur du bör försäkra dig i företaget eller lär dig mer om kassaflöden, årsredovisningar eller företagsformer.

Tidigare nyhetsbrev: Skog och lantbruk

Vill du läsa fler artiklar med inspiration och tips? Här hittar du alla tidigare nummer av vårt Nyhetsbrev: Skog och lantbruk.