Hoppa till textinnehållet
Aktivt val

Nyhetsbrev Företag

Välkommen till vårt nya lokala nyhetsbrev!

Det har minst sagt varit en tuff vår och sommar i år för företagare runt om i landet. I vårt område är både sommarmånaderna och den norska gränsen viktig för våra företag. Nu när sommaren och semesterperioderna är slut kan vi konstatera att många av våra företagare faktiskt klarat sig riktigt bra. Trots stängd gräns och reserestriktioner har det varit många turister i vårat område, vilket såklart gynnar våra företag. Hur hösten blir återstår att se, både vad gäller utvecklingen av pandemin men också vad gäller öppningen av norska gränsen. Vi tänker och handlar lokalt och hoppas på det bästa. 

 

I det här nya nyhetsbrevet tänker vi bli ännu mer lokala, för att du som företagare i vårt område ska få uppdateringar som är relevanta för dig. 8 gånger om året kommer vi ge ut nyhetsbrevet. Vi kommer bjuda på tips och råd från våra rådgivare och artiklar om de senaste uppdateringarna du som företagare behöver ha koll på. Även lite avslappnande läsning och något erbjudande eller två kan komma att dyka upp här. I denna månads upplaga kan du till exempel få försäkringstips från Helene och läsa en intervju med en av våra kunder i båtbranschen.

 

Trevlig läsning önskar

Magnus Widengård, rörelsechef Sparbanken Tanum

Senaste nytt

Försäkringstips för företagare

Vår försäkringsrådgivare Helene har delat med sig av sina bästa försäkringstips för företagare. 

Porträtt av Helene med vit bakgrund.

Vad händer med företaget om du skiljer dig?

Under juli månad ökade antalet skilsmässor med 18 procent i Sverige, jämfört med de senaste fem åren. Vår samarbetspartner Lexly berättar om vad du som företagare bör tänka på inför en skilsmässa. 

Spång på Hamburgö

Tips och info

Hur mycket pengar har du om ett halvår?

Med Företagskollen får du en tydlig överblick över pengar in och pengar ut – bättre koll på ditt företag och vart du är på väg.

Ett paket för e-handel

Ska du starta en e-handel eller komplettera din fysiska butik med en webbshop för att nå fler kunder?

Tips i nya internetbanken för företag!

Nu kan du som har nya internetbanken ansluta dig till telefonbanken via just din internetbank. Tryck på: Övriga tjänster, välj Aktivera telefonbanken och följ instruktionerna. Telefonbanken är öppen dygnet runt alla dagar i veckan på nummer 0771-33 44 33.

Regeringens stöd till företag i coronavirusets spår

Vilka konsekvenser coronaviruset kommer att få är omöjligt att veta i dagsläget. Men att många företag kommer att påverkas på ett eller annat sätt råder det ingen tvekan om. För att mildra effekterna har regeringen hittills lagt fram några förslag.

Sensommarläsning

Kund i Fokus

En av alla branscher som faktiskt har gått bra under Corona-pandemin är båtbranschen. Ett av våra företag inom denna bransch är GBM Marin som dessutom fyller 75 år iår! Vi träffade Rolf Hansson som är VD på GBM Marin för att prata om båtbranschen, de senaste 75 åren på GBM och om det märkliga jubileumsåret.

Rolf Hansson, GBM Marin

Vägen hem till havet

I det nyaste inlägget i Bohusbloggen skriver Lotta Klemming från Klemmings ostron om hur viktigt det är att vara och att ha medmänniskor runt sig som tror på en. Hon skriver om vad olika människor betytt för henne genom livet och hur de lett henne hem till havet igen och till startandet av Klemmings Ostron.

Monika Lind Melander sittandes i Jaisalmer, Indien, för ca 6 år sedan.