Hoppa till textinnehållet

Starta eget företag

Har du startat eller ska starta eget företag? Då har du kommit rätt. Här får du tips som gör att du kommer igång!

Har du en affärsplan för ditt nya företag? Då har du kommit en bra bit. Vi hjälper dig med allt för en bra start: smidiga betallösningar, rätt försäkringar för företagets trygghet och finansiering som passar ditt företag.

Checklista - starta eget företag

Frågor och svar om att starta eget företag

Tips!

  • Om ditt företag är registrerat och klart sedan tidigare blir du enkelt kund hos oss. Ta del av vår checklista om hur du gör på sidan Bli företagskund.

  • Beroende på din unika situation så kan det finnas stöd att söka i uppstartsfasen. Läs mer på Arbetsförmedlingen webbplats.
    Starta eget företag (arbetsformedlingen.se)

  • Vanligtvis inte. Vi rekommenderar dig att kontakta en bank i landet där ditt bolag kommer ha sin hemvist.

  • När du ska starta aktiebolag ska du först skicka in en anmälan om att registrera aktiebolaget. Därefter skickar du in ett bankintyg utfärdat av din bank. Sedan ansöker du om godkännande för F-skatt för bolaget. Detta gör du på verksamt.se.Du måste ha minst 25 000 kronor i aktiekapital för att starta ett privat aktiebolag.

    Starta aktiebolag (verksamt.se)

  • Om det är ett aktiebolag du ska starta så behöver du, i registreringsprocessen, be oss om ett bankintyg. Detta intygar att du överfört aktiekapitalet till ditt bolag som är under bildande.