Hoppa till textinnehållet

Strandstädning på Tjurpannans Naturreservat

Strandstädning på banken

För andra året på raken åkte ett tappert bankgäng till Tjurpannan för att "skräpa upp" bland all bråte som drivit iland under hösten och vintern.

Vi hade en väldigt trevlig eftermiddag/kväll även om det är både chockerande och ledsamt att se hur mycket plast och skräp det driver upp på våra stränder - år efter år. 
Samtidigt vet vi att ni är många där ute som kämpar med att "skräpa upp" och tillsammans gör vi skillnad för både djur och natur.

Stort tack till Derome som förra året sponsrade med både handskar och sopsäckar - så frikostigt att det räckte även i år!

4 maj 2020

Vi håller norra Bohuslän rent!

Projektet Hållbar Skärgård
Foto: Ingela Holgersson, Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor

Hållbar Skärgård är ett projekt som dragits igång av flera näringsidkare i Tanums kommun för att upprätta friluftstoaletter på flera olika öar i vår fantastiska skärgård. Ambitionen är också att skapa en paddelled med fungerande infrastruktur som gör det lättare för människor att hålla rent och minska nedskräpningen i vår unika miljö.

Vi är enormt stolta över detta samarbete eftersom vi på banken brinner för norra Bohuslän och verkligen vill vara med och värna om vår fantastiska natur. Som stolt huvudsponsor uppmanar vi fler företag att ansluta sig till detta fantastiska miljöarbete. Tillsammans kan vi göra skillnad.

22 april 2018

Åke bygger för Bullar'n

Annelie Hedemyr från banken, Åke Johansson samt Magnus Widengård från banken
Annelie Hedemyr från banken, Åke Johansson samt Magnus Widengård från banken

Åke Johansson är ”Bullingen” och entreprenören som för femton år sedan startade den lokala firman Kranman AB. Idag har företaget inte mindre än 23 anställda som tillverkar och säljer vagnar, maskiner och tillbehör för fyrhjulingar, skog- och entreprenadmaskiner. Alla produkter har utvecklats inom företaget och tillverkas så klart i Bullaren. Men Åke är också en riktig eldsjäl. Bland annat har han, tillsammans med ett gäng engagerade ortsbor, sett till så att Bullaren var tidiga med fiber.
- Ett projekt som Sparbanken Tanum hjälpte oss med under uppbyggnaden. Det är faktiskt inte alla banker som gör det så vi är väldigt glada och tacksamma, berättar Åke.

Nu har Åke startat ett nytt projekt! Centralt i Östad bygger han fyra hyreslägenheter fördelat på två radhus och om allt går enligt planen blir det sex lägenheter till under nästa år. Vi träffade Åke på tomten för bygget och ställde följande frågor:

Vad har du fått för reaktioner?

- Intresset har varit jättestort för lägenheterna trots att jag inte ens har gått ut och sökt hyresgäster. Folk är nyfikna på vad som händer och väldigt positiva, så det är roligt, berättar Åke med ett stort leende.

Varför Bullaren?

- Det är bra för Bullaren att det byggs bostäder. Då kan det flytta hit mer människor som bland annat ger ett större underlag till mataffären. Om det finns bra hyresalternativ kanske någon äldre väljer att sälja sitt hus vilket öppnar för barnfamiljer att köpa villa eller en liten gård. Men jag ser också att det finns en bostadsmarknad här, annars hade det aldrig gått, fortsätter Åke.

Vad är målet med bygget? 

- Målet är att bygga attraktiva lägenheter som hyresgästerna kommer att trivas i. Jag vill åka förbi här och vara stolt! För mig är det viktigt att husen byggs med kvalitet och därför anlitar vi flera lokala entreprenörer som till exempel Davidssons Bygg från Bullaren och Fyrstad El från Munkedal. Vi bygger också lägenheterna 100% handikappanpassade, berättar Åke engagerat.

Detta är ett projekt som vi på banken är extra glada över att få vara en del av. Hatten av för Åke!

28 oktober 2016