Hej Jonathan! Berätta lite kort om ert företag!?

”EDT Service är ett familjeföretag, i andra generationen, som erbjuder kostnadseffektiva lösningar inom elinstallationer, smarta hem, solenergi, laddstolpar och batterilagring. Vi är tre bröder som driver företaget som har sitt säte strax utanför Uddevalla i Bokenäs. Vi är i dagsläget 12 anställda som jobbar på ett område mellan Göteborg, Strömstad och Trollhättan.”

Er bransch har verkligen utvecklas i rask takt – hur har er resa sett ut?

”Vi har alltid jobbat med el i grunden. Förr jobbade vi mycket med telefonväxlar och vi har även haft en mobilbutik i Uddevalla. Sedan många år tillbaka har vi främst jobbat mot nyproduktion av bostäder. En period satsade vi mycket på stora lägenhetsprojekt i Göteborg och fjällprojekt i skidorter som Sälen, Stöten, Kläppen och Branäs. Vi kände dock att vi ville jobba mer familjärt och gick tillbaka till lite mindre projekt och nischade oss på smarta hem. De senaste åren har vi till stor del arbetat med nyproduktion av villor med fokus på smarta hem.”

Helt kort, vad innebär smarta hem?

”Med smarta hem får vi tekniken i en bostad att spela ihop och bli lätt att använda. Det kan till exempel vara att ljus, ljud och TV automatiskt stängs av när larmet slås på.”

Vad är nästa stora grej inom ert område?

”De senaste åren har vi jobbat mer och mer med solceller och framför allt batterilagring. En ny och väldigt intressant grej är frekvensmarknaden. Genom att installera ett batteri i sin villa och koppla upp det mot Svenska Kraftnät kan vanliga hushåll bidra till att hålla balansen i elnätet samtidigt som de tjänar pengar och får större kontroll över elpriserna. Tack vare ersättningen från Svenska kraftnät och de generösa statliga stöden för installation av grön teknik tjänar man in investeringen på 4-5 år. Vi tycker att detta är väldigt intressant och vill tipsa hushåll, men också företag, att kolla på möjligheterna med frekvensmarknaden.”

Varför har ni valt Sparbanken Tanum som er bank?

”Vi hittade faktiskt Sparbanken Tanum i sociala medier och blev kunder privat eftersom vi fick snabb och bra hjälp när vi skulle bygga fjällstuga. Sedan valde vi att bli kunder med företaget också. Det är skönt att ha en bank som förstår företagandet och som agerar snabbt och smidigt.”

Tack för att vi fick komma på studiebesök och prata om en spännande bransch som fortsätter att utvecklas i snabb takt.