Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

påverkas du som bankkund av Corona-pandemin

Coronaviruset förändrar hela tiden läget – både på börsen men också genom beslut om resor och liknande som ställs in. Därför har vi samlat information om vad som gäller och kommer löpande att uppdatera dig om läget om hur du som bankkund påverkas.

Sparbanken Tanum inför amorteringslättnader för privat- och företagskunder

I den extrema situation vi just nu befinner oss i möter banken dagligen många privat- och företagskunder som påverkas av effekterna av covid-19. Företag med likviditetsproblem och privatpersoner som varslas om uppsägning är särskilt utsatta. Sparbanken Tanum kommer därför erbjuda vissa amorteringslättnader för privat- och företagskunder. Har du eller ditt företag påverkats negativt av coronaviruset och behöver amorteringsbefrielse? Ansök via någon av länkarna nedan.

Stöd till företag i coronavirusets spår

Många företag kommer att påverkas. För att mildra effekterna har regeringen lagt fram några förslag. Här har vi samlat all information om stödåtgärder för företagare från regeringen, kommunen och banken. Vi har även delat med oss av lite tips och råd på vad man ska tänka på som företagare i Corona-tider.

Vi bryr oss!

Vi träffar dig mer än gärna på kontoren i Hamburgsund, Grebbestad och Tanumshede. I dessa virustider är det dock viktigare än någonsin att vi visar varandra omtanke & hänsyn.

Banken följer Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer. Vi ber därför dig som har hosta, luftvägsbesvär eller feber att inte besöka oss. Det går däremot alldeles utmärkt att använda alla våra andra kontaktvägar.

Frisk & kry? Välkommen in på våra tre kontor! 

Personal Sparbanken Tanum

Oroligt börsen - Vår placeringsrådgivare Cecilia ger sina bästa tips!

De senaste veckorna har börsen präglats av stora nedgångar till följd av Coronavirusets spridning. Det påverkar även oss som sparar i aktier och fonder. Vår placeringsrådgivare Cecilia Lagrell, har skrivit ner sina bästa tips och råd att tänka på i dessa oroliga börstider. I de flesta fall gäller det att sitta still i båten, efter nedgångar kommer ju uppgångar! Men det är för tidigt att säga att det är köpläge.

Cecilia Lagrell, placeringsrådgivare på Sparbanken Tanum

Inställda kundträffar

Vi på Sparbanken Tanum tycker det är jättekul att anordna kundträffar men inte om det innebär oro eller risk för er hälsa. Med omtanke om er kunder har vi därför valt att ställa in alla våra kommande kundträffar. Anledningen är oro för det nya Coronavirusets spridning. Det går alltså inte att boka sig på träffarna längre. Du som redan har bokat dig på en av våra träffar har fått ett mail eller sms av oss med information. Vi hoppas ni förstår vårt beslut och vi hoppas självklart att vi snart kommer kunna bjuda in er till nya kundträffar om spännande och roliga ämnen igen!

Cafe au laits with croissants

Snacka med oss digitalt!

En funktion som är extra bra nu när många inte vill eller kan komma in på banken i kampen mot coronaviruset är meddelandefunktionen i mobilbanken (appen) och internetbanken (sparbankentanum.se)! Där kan du klicka på "Nytt meddelande" och skriva vad du vill ha hjälp med. Eftersom du är inloggad med Mobilt BankID eller säkerhetsdosa är du legitimerad och vi kan hjälpa till med det mesta som rör din ekonomi. Dessutom kan du skicka ditt meddelande när som helst på dygnet och vi svarar så fort vi kan.

Internetbanken

Hur påverkas min resa?

Corona-viruset förändrar hela tiden vad som gäller, inte minst när det kommer till resor. Har du en planerad resa eller funderar på att boka? Vi har samlat information om vad som gäller vid avbeställning och om du blir sjuk på resmålet.

Färgglad italiensk by från ovan.

Smarta apptips för privat och företag

Är du sjuk och inte har möjlighet att ta dig till något av våra kontor finns det mycket man kan göra i vår app!

Family chilling in the sofa.

Behöver du hjälpa en närstående att betala räkningar?

Om en närstående blir sjuk och behöver hjälp att utföra olika bankärenden kan det vara bra att veta vad som gäller. Här har vi samlat information om vilka sorters fullmakter som finns och vad du ska tänka på.

får du hemmajobbet att flyta

För den som inte har vanan att jobba hemma kan de nya buden om att hålla sig från arbetsplatsen vara utmanande! Men med lite verktyg kan hemmajobbet till och med bli mer produktivt – du är ju chef över hela kontoret!

Woman working on computer while eating a salad

10 saker att göra i coronatider

Coronaviruset har förändrat mångas vardag. Alla har inte möjlighet att jobba hemifrån, men de flesta undviker att vara ute bland folk just nu. Dessutom vill många hålla lite i plånboken och spara inför framtiden.

Father and child looking out over the sea.

Är du drabbad av corona och inte kan jobba?

Är du sjukskriven, i hemkarantän eller har mist jobbet på grund av coronaviruset? Läs våra tips om hur man kan se om sin ekonomi i oroliga tider.

Mother with two children looking at different devices.