Hej! Hur känns det att vara färdig med plugget?
”Det känns jätteskönt. Det ska bli skönt att kunna fokusera på en sak och mot ett mål.”

Hur är det att mäkla fastigheter i just Munkedal?
”Jag och min kollega Peter sköter alla affärer gemensamt här på kontoret. Eftersom vi båda är uppväxta här i Munkedal har vi den lokala kunskapen med oss. Att få jobba här i Munkedal är faktiskt en stor anledning till att jag hoppade på chansen att jobba på Fastighetsbyrån och samtidigt utbilda mig till mäklare. Munkedal som kommun har ett grymt geografiskt läge på gränsen mellan kusten och Dalsland vilket skapar en härlig mix. Här finns både skog, land och kust samtidigt som motorvägen och läget mellan Göteborg och Oslo gör Munkedal attraktivt för många pendlare.”

Hur ser bostadsmarknaden ut just nu?
”När pandemin slog till för ett år sedan trodde vi att det skulle påverka marknaden negativt, inte minst för fritidsboenden där vi förutspådde en nedgång. Men det blev precis tvärtom. Intresset för fritidshus har varit jättestort och marknaden som helhet är bra. Det är stor efterfrågan men inte tillräckligt med fastigheter vilket gör det till en säljares marknad just nu.”

Vad ska man tänka på när man vill köpa en bostad?
"1. Fråga mycket och var så påläst som möjligt! Fråga gärna innan visning om du har funderingar för att komma så förberedd som möjligt.
2. Skriv upp dig på vårt spekulantregister för att få e-post när vi får in en fastighet som matchar dina önskemål. Allt annonseras inte på Hemnet.
3. Ha lånelöfte klart!"

Vad ska man tänka på när man vill sälja en bostad då?
"1. Var så väl förberedd du bara kan och kontakta en mäklare så tidigt som möjligt. Många behöver sälja sin befintliga bostad för att kunna köpa eller bygga en ny. Om vi får vara med från början kan vi förbereda försäljningen och jobba in spekulanter under tiden säljarna letar och/eller planerar för sin nya bostad. Att vara förberedd kostar heller inget – vi tar betalt först när fastigheten är såld.
2. Många tror att det alltid är bäst att sälja på våren men så behöver det inte vara eftersom konkurrensen om köparna också är som störst då."