Hoppa till textinnehållet

Nyhetsbrev Nyckelkund

Mars 2022.

Vår i norra Bohuslän!

Det är full fart och massor av vårkänslor här på banken. I takt med att vi växt så mycket de senaste åren har vi nu behövt anställa fler rådgivare till vårt team. Därför kan du komma att se många nya ansikten på våra kontor i Tanumshede och Hamburgsund inom den närmaste tiden. Den första heter Anna Ahlbom och hon har redan börjat. Du hittar en intervju med henne här nedan. 

 

I övrigt hittar du i detta nyhetsbrev tips inför deklarationen, massor av produktnyheter och en del annat smått och gott. 

 

Trevlig läsning och ha en fantastisk vår!

Önskar vi på banken

Tips inför deklarationen

Senast den 2 maj 2022 ska du lämna in din inkomstdeklaration för 2021. Här kan du läsa några vanliga saker du bör ha koll på.

 1. Få eventuell skatteåtebäring i april

  Om du deklarerar digitalt senast den 30 mars kan du få eventuell skatteåterbäring redan i början av april. Men då får du inte göra några ändringar eller tillägg i deklarationen. Som ändring räknas till exempel om du vill göra avdrag för resor till och från arbetet eller ska redovisa att du sålt din bostad.

 2. Datum du får deklarationen

  Deklarationen kommer till din folkbokföringsadress senast den 15 april. Du kan även deklarera via e-tjänsten nedan. 

  Inkomstdeklaration (skatteverket.se)

 3. Skattereduktion

  Skattereduktion för exempelvis rut- och rotarbeten är förtryckta i din deklaration men om du kan ta del av avdraget beror på hur mycket skatt du har betalat in under 2021 och om du gjort andra avdrag.

  Turordning för skattereduktion (skatteverket.se)

 1. Avdrag

  Även om du arbetat hemma under pandemin får du som regel inte göra avdrag för eventuella kostnader för detta, till exempel för arbetsmöbler eller bredband. Läs mer nedan om vad som gäller. 

  Skatteverkets avdragslexikon (skatteverket.se)

 2. Reseavdrag

  Du som rest till din arbetsplats kan göra avdrag för reseutgifter över 11 000 kronor. Villkor för reseavdrag finns i Skatteverkets avdragslexikon.

 3. Skatteåterbäring - alla datum och tips

  Vi har samlat alla datum och tips för skatteåterbäringen 2022 här.

Fick du skatteåterbäring?

Den kan vara ett tillfälle att stärka privatekonomin. Tre sätt att använda den.

 • Start för eller utökning av sparbuffert.
 • Betala av dyra lån och på så sätt minska dina utgifter.
 • Första steget mot ett nytt sparmål. 

Fler tips!

* Climate Impact - Historisk avkastning garanterar inte framtida avkastning. Fonden kan minska/öka i värde och du kan förlora dina pengar. Faktablad och informationsbroschyr finns på swedbankrobur.se/fondlista.

Våra rådgivare tipsar

Våra rådgivare har samlat sina bästa tips och råd för din privatekonomi. Saknar du något som du vill ha tips och råd kring? .

Olle Kristoffersson, rådgivare på Sparbanken Tanum

Erbjudande

Kortnyheter

Skaffa Bankkort Mastercard ung

Nu kan du som vårdnadshavare beställa ett bankkort till ditt barn direkt i internetbanken/appen. Bra va?

Bankkort Mastercard Ung

Nu kan du stänga ditt kreditkort tillfälligt i internetbanken och appen

Nu kan alla vuxna privatkunder stänga sitt kreditkort tillfälligt i internetbanken och appen. Denna funktion har varit tillgänglig för bankkort tidigare och fungerar numera även för kreditkort. 

 

Så här stänger du ditt kort tillfälligt i appen/internetbanken:

 • Klicka på ” Kort” i menyn
 • Välj det kort som ska stängas tillfälligt
 • Tryck på ”Stäng kortet tillfälligt” och bekräfta

Nu övergår vi till betalkort till 85,5 procent bestående av återvunnen plast

Numera kommer vi gå över till att erbjuda betalkort med 85,5 % återvunnen plast. Det innebär att från och med nu kommer du få ett miljövänligare bankkort när du beställer ett nytt. Korten kommer se ut och fungera på exakt samma sätt som tidigare med den enda skillnaden att det kommer ha en liten recyclingsymbol på baksidan. 

Inspirerande läsning

Nyttig information

Ukraina - våra tankar om ekonomin

Konflikten i Ukraina sätter just nu tydligt avtryck på marknaderna genom osäkerhet på börsen, svagare krona och högre energipriser. Många hushåll undrar hur de ska agera med sin ekonomi. Lyssna gärna på när vår privatmarknadschef Johan Rosengren svarade på frågor om det ekonomiska läget i P4 väst eller läs vår samlade information via någon av länkarna nedan.

Tjänsten ID-skydd upphör i Nyckelkund

Tjänsten ID-skydd kommer från och med den 30 mars 2022 inte längre ingå i Nyckelkund. Däremot ingår ID-skydd i våra hemförsäkringar.

Försäkringsgivare är Tre Kronor Försäkring AB

Du vet väl om att…

 • Du kan nå oss och göra dina bankärenden på många sätt? Till exempel: 
  - Appen och internetbanken
  - 0771-22 11 22 eller 0771-97 75 12 (digital support). 
  - Våra kontor
  - facebook.com/spbtanum
 • När du betalar din semesterresa med något av våra betalkort ingår en kompletterande reseförsäkring. Försäkringen kan ge dig bland annat ersättning för försenad ankomst och försenat bagage. 
  Kompletterande kortförsäkring
 • Du tillfälligt kan spärra kortet, ersätta ett trasigt kort, se din pinkod och följa din kortbeställning i både vår app och i internetbanken.
  Tips om ditt bankkort