Hoppa till textinnehållet

Nyhetsbrev företag oktober

Sparbanksidén 200 år!

Den senaste veckan har vi firat vår självaste affärsidés födelsedag! För 200 år sedan öppnades den första sparbanken i Sverige. Den första och enda banken som hade som syfte att låta alla människor ha en plats att spara sina pengar på och som inte skulle drivas av ett vinstintresse, där allt överskott skulle återinvesteras i närområdet och i bygden. Idag är vi 58 fristående sparbanker som fortfarande jobbar efter den 200-åriga sparbanksidén, och som trots dess höga ålder fortfarande är högst aktuell. 

 

Om inte annat visade höstens SKI-undersökning att det bankkunder efterfrågar hos sin bank idag är en stark lokal närvaro, personlig service och uppdaterade digitala tjänster. Något som vi sparbanker erbjuder och som också gör att vi har nöjdast kunder i Sverige. 

 

Vi kan också konstatera att sparbanksidéns mest grundläggande värden är högst aktuella ett år som detta. När lokalt samarbete och omtanke faktiskt är det som får oss människor och vårt samhälle att gå runt när en pandemi slår till. Nu har rekommendationerna i Västra Götaland stramats åt ytterligare efter en nedåtgående trend i antal smittade. Vi på banken saknar verkligen att träffa er företagare så som vi brukade göra. Det personliga mötet är ju det vi gillar allra mest. Men för våra kunders, vår egen och vårt älskade norra Bohusläns skull, blir vi tvungna att ta till åtgärder. Vi uppmanar er därför att inte komma in på kontoret om det inte är absolut nödvändigt. Vi lovar att vi kommer svara i telefon, på mail, på meddelanden i internetbanken, på vår Facebook och i vår nya chattfunktion i appen.

 

Vi ställer inte in, vi ställer om. Tillsammans ska vi ta oss igenom detta också - precis som vi gjort de senaste 200 åren. 

 

Ta hand om varandra!

 

Önskar

Magnus Widengård, rörelsechef på Sparbanken Tanum, med kollegor på företagsavdelningen.

 

Aktuellt just nu

Viktigt om din pension

Kanske får du, trots de väldigt speciella förutsättningarna som har varit i år, ett positivt resultat i bolaget. Då kan det vara läge att göra en extrainsättning till pensionen. 

Women eating icecream in town

påverkas du som bankkund av corona-pandemin

Nu skärps rekommendationerna i Västra Götaland. Vi har samlat all information om regeringens, kommunens och bankens stödåtgärder.

Erbjudanden och tips

Rabatt paketet Bokför

Just nu får du 500 kronor rabatt på Företagspaket Bokför (ordinarie pris 3 990 kr/år). I paketet ingår tjänster som e-bokföring, faktureringstjänst och ID-skydd för företag.

Hur mycket pengar har du om ett halvår?

Med Företagskollen får du en tydlig överblick över pengar in och pengar ut – bättre koll på ditt företag och vart du är på väg.

Paketpris för dig som vill ta betalt med kort

Vi har samlat allt du behöver för att komma igång med kortbetalningar i butik, restaurang eller på mässor och marknader i ett paket.

Skog och Lantbruk

Vad ska man tänka vid ett generationsskifte?

Att gå igenom ett generationsskifte är ofta en lång process som innehåller många känsliga frågor. Vi har intervjuat Jennie Bråthén på Ludvig&Co om hur ett generationsskifte brukar gå till och vad man ska tänka på.

Glöm inte att följa oss...

Nu finns vi LinkedIn!

Nu finns vi på LinkedIn! Här kommer vi bjuda på inspiration från våra företagare, nyheter från banken och värdefulla tips och råd. Läs om norra Bohusläns företagshjältar och lär känna oss på banken. 

Collage på företagare i norra Bohulän

Till sist, vi kommer tillbaka. Det har vi alltid gjort...