Oavsett vilken bransch ditt företag verkar i, går det inte att komma ifrån att framtiden är mer digital. Du kommer kanske fortfarande möta många kunder fysiskt, men att komplettera verksamheten med en webbaserad lösning för att nå fler är ingen dum idé. I dag är det enklare än någonsin att hitta kunder över hela världen och ta betalt, oavsett var de befinner sig. 

En möjlighet att växa

Med en e-handelslösning kan du växa utan att det kostar jättemycket. Och det behöver inte vara krångligt att komma igång. Oavsett om du ska starta upp en ny e-handel eller vill komplettera din fysiska verksamhet med en digital, finns det enkla lösningar som gör dig startklar. Börja med att fundera igenom vad som är viktigast för ditt företag och vad som är bästa lösningen för dig.

Viktigt att tänka på inför starten:

  • Vilken e-plattform passar dig? Vill du ha handelsplattform och betalsätt samlade i en lösning eller separata? Tänk på att en smidig kundupplevelse sätter avtryck i dina försäljningssiffror.
  • Vilka betallösningar vill du kunna erbjuda? Kort, Swish, faktura, kredit?
  • Hur tänker du kring ditt lager och hur ska varorna skickas till kunderna? Löser du det själv eller tar du hjälp av en distributör? Fundera även på hur du ska hantera eventuella returer.
  • Om du har kunder utomlands, hur fungerar distributionen då? Ta även reda på vilka lagar och regler som gäller, bland annat moms och tullavgifter.
  • Hur ska dina kunder hitta dig? Hur tänker du marknadsföra dig?
  • Sätt dig in i vilka lagar som gäller vid e-handel, bland annat e-handelslagen och lagen om distansavtal.

Enbart betallösningen?

Du kan givetvis välja att bara skaffa en betallösningen via oss.

Mer om Checkout och våra andra lösningar för att ta betalt online