Hoppa till textinnehållet

Nyhetsbrev Januari

Nu vänder vi blad!

2021 är här och vi har ett nytt och fräscht år framför oss med förhoppningsvis ett återgående till "det gamla vanliga". Trots att corona-pandemin varit kämpig för många företagare så har den också öppnat upp för nya möjligheter. E-handeln har till exempel ökat vilket sätter en större press även på mindre företag att erbjuda e-handel. Läs gärna våra tips nedan och om vårt e-handelserbjudande. 

 

Nytt år innebär också nya regler! Vi har samlat det viktigaste du som företagare behöver tänka på i artikeln nedan. Dessutom, härliga Micke Landgren i Bohusbloggen, ett av våra fantastiska UF-företag i fokus och en massa göttiga erbjudanden. 

 

Vill du ha ett nyårslöfte? Mitt tips är att du startar ett månadssparande! Man vet aldrig vilken sväng livet eller världen kan ta, det har det senaste året gett bevis på. Att ha en buffert när saker och ting krisar kan vara helt avgörande. Nu är det dessutom enklare än någonsin att fondspara klimatsmart, se mer på www.sparbankentanum.se. 

 

Nu håller vi ut den sista slutspurten! Ta hand om varandra.

Med varma hälsningar

Magnus Widengård, rörelsechef på Sparbanken Tanum, med kollergor på företagsavdelningen.

Aktuellt just nu

Kom igång med e-handel

Coronapandemin har knuffat den digitala utvecklingen framåt flera steg. Enlig e-barometern e-handlade 85 procent av svenskarna i november 2020. Så har du inte kommit igång med e-handel ännu, är det hög tid att sätta igång. Här får du tipsen som hjälper dig på vägen.

Young man working in a coffee shop

Nya regler att hålla koll

Vid årsskiftet trädde nya lagar och skatteregler i kraft. Här får du koll på de viktigaste förändringarna, som kan påverka dig som är företagare.

Erbjudanden och tips

Har ditt företag rätt avtal?

Nu kan du kostnadsfritt få hjälp med ett juridiskt avtal via vår samarbetspartner Lexly (värde från 995-2 995 kr). Gäller till och med 28 februari 2021.

Kom igång med e-handel

Ska du starta en e-handel eller komplettera din fysiska butik med en webbshop för att nå fler kunder? Kom igång med paketet från Swedbank Pay.

Enskild näringsidkare?

Har du tappat mycket i omsättning till följd av coronan? Fram till den 31 januari kan du söka omsättningsstöd via Boverket.

Erbjudande grön billeasing

Just nu erbjuder vi lägre ränta på billeasing om du väljer en klimatsmart bil. Gäller fram till 31 mars 2021.

Rabatt paketet bokför

Just nu får du 500 kronor rabatt på företagspaketet Bokför (ordinarie pris 3990 kr/år). I paketet ingår tjänster som e-bokföring, faktureringstjänst och ID-skydd för företag. 

Hur mycket pengar har du om ett halvår?

Med Företagskollen får du en tydlig överblick över pengar in och pengar ut - bättre koll på ditt företag och vart du är påväg.

Inspiration

Micke gästar Bohusbloggen!

Årets första inlägg i Bohusbloggen står Micke Landgren för. Han skriver om utvecklignen nere på Grebbestad Varv, sina egna projekt vid sidan av och om favoritsporten Drifting. In och läs!

Åke Johansson i Bullaren

Kund i fokus - Peppiga Praliner UF

Hanna Hjelm går sista året på Handelsprogrammet på Strömstad Gymnasium och har startat ett UF-företag som säljer handgjorda praliner med peppiga citat och ord. Vi har intervjuat Hanna om hennes företag.

Hanna Hjelm, Peppiga Praliner

Sparbanken Tanum LinkedIn

Nu finns vi på LinkedIn! Här bjuder vi på inspiration från våra företagare, nyheter från banken och värdefulla tips och råd. Läs om norra Bohusläns företagshjältar och lär känna oss på banken. Logga in på LinkedIn och sök på "Sparbanken Tanum" så hittar du oss.

Collage på företagare i norra Bohulän

Våra rådgivare tipsar

Våra företagsrådgivare har samlat sina bästa tips och råd kring din företagsekonomi. Saknar du något som du skulle vilja ha tips och råd om? .